Content kalender

De ene dag schud je de meest originele social media posts uit je mouw. De volgende dag tuur je urenlang uitzichtloos naar je scherm zonder resultaat. Om radiostilte te voorkomen ga je over op ‘plichtmatig’ posten. Herken jij je hierin? Met een content kalender zorg je voor structuur in je uitingen en zit je nooit meer zonder inspiratie.

Content kalender

content kalender op maat

Een content kalender is het startpunt van jouw social media beheer. Hierin staat weergegeven wanneer welke content via welk kanaal wordt verspreid. Zo kom je nooit meer zonder content te zitten. Bovendien voorkom je hiermee dat je op belangrijke momenten vergeet in te spelen. Je kunt nationale dagen, grote events, vrolijke inhaak momenten en andere relevante data voor jouw bedrijf hier namelijk ruim van tevoren inzetten. Door je berichten op trending gebeurtenissen af te stemmen, kun je de interactie met je merk vergroten. In de speciaal opgestelde inhaakkalender vind je de belangrijke dagen overzichtelijk weergegeven voor 2023.

Hoe werkt het?

social media planning opstellen

Je digitale kanalen zijn je online visitekaartje. Het is dus belangrijk dat deze dicht bij het merk staan. Voor we beginnen met het opstellen van de content planning, plannen we een kennismaking in. Hierin wordt alles over het bedrijf en de doelgroep duidelijk. Op basis hiervan stellen we storylines op.

Storylines zijn overkoepelende verhaallijnen die dicht bij het merk staan. Deze worden intern gebruikt en geven richting. Eigenlijk een soort kapstok die wordt gebruikt om de content te bepalen. Past het niet aan een van de haakjes, dan past het ook niet in de content kalender.

Na akkoord op de storylines, wordt de content planning op maat gemaakt. In de kalender staat weergeven:

  • Wanneer de posts geplaatst worden (dag + tijdstip)
  • Het type content (een blog, foto, video etc.)
  • Het kanaal waarop de post wordt geplaatst (van Facebook tot de website)
  • Het onderwerp (passend bij de storyline)

De content kalender ontvang je per kwartaal. Nieuws kun je uiteraard niet van tevoren plannen. Hiervoor is ruimte vrijgehouden in de planning. City Tiger kan ook de invulling van de posts verzorgen en het complete social media beheer overnemen.