Copywriting

Copywriting is het schrijven van een (wervende) tekst voor commerciële doeleinden. Hiermee vertaal je het doel/verhaal van een bedrijf naar een aantrekkelijke boodschap. Op zoek naar pakkende teksten voor een nieuwe website? Een advertentie voor een activatie? Of de huidige websiteteksten herzien om beter zichtbaar te worden? Dan zit je bij City Tiger goed!

Het doel en/of de boodschap van de tekst worden altijd als uitgangspunt gebruikt. Bovendien stemmen we het af op de stijl en tone of voice passend bij het merk. We schrijven zowel informerende als inspirerende en activerende teksten. Natuurlijk afgestemd op de lezer. Taal is ons belangrijkste gereedschap, zowel grammaticaal als in woordgebruik.

Hoe werkt copywriting?

hoe werkt copywriting

Zonder doel kun je niet scoren. Dus starten we met het doel. Samen inventariseren we het doel om te kunnen scoren bij de doelgroep. Daarna bespreken we de randvoorwaarden. Zo wordt de inhoud afgebakend: waar moet de tekst over gaan en welke zaken blijven buiten beschouwing? En welke doelgroep moet de tekst bereiken? Op basis daarvan stellen we het teksttype en de plaats van publiceren (bijvoorbeeld website of print) vast.

Voordat het echte schrijven kan beginnen, maken we een SEO-analyse. Hierin staan de meest interessante zoekwoorden voor dit onderwerp. Als leidraad voor de tekst gebruiken we het doel, de doelgroep, stijl en tone of voice. De zoekwoorden plaatsen we strategisch, zodat zowel Google als de bezoeker ze waardeert. Na een feedbackronde ontvang je binnen drie werkdagen de definitieve versie.

SEO-proof copywriting

seo proof copywriting

Je website staat, maar nu moet de potentiële doelgroep hem nog vinden. City Tiger schrijft niet alleen aantrekkelijke teksten voor de bezoekers van jouw pagina, maar ook voor zoekmachines. Goede copywriting zorgt ervoor dat je beter vindbaar bent.

SEO staat voor Search Engine Optimization (vertaling: zoekmachineoptimalisatie). Door optimalisatie van tekst en beeld scoort jouw website hoger in de zoekmachines. Met de juiste strategie zorg je er niet alleen voor dat de teksten voldoen aan de eisen van Google, maar ook de doelgroep triggeren. Als de tekst niet lekker leest, klikken zij alsnog weg.

Teksten uitbesteden

teksten uitbesteden - tekstschrijver

Klaar om je doelgroep te bereiken met wervende teksten? City Tiger gaat graag aan de slag, zowel online als offline. Naast het schrijven van nieuwe teksten, is het ook mogelijk om de huidige te herzien. City Tiger optimaliseert de webteksten graag voor betere vindbaarheid.

De prijs van copywriting is afhankelijk van de lengte en publicatieplaats. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.